กล่องขังวิญญาณ

กล่องขังวิญญาณ

เควินบอกว่าสิ่งนี้เกิดขึ้นในเดือนกันยายน 2544 ในพอร์ตแลนด์รัฐโอเรกอน เขาทำงานเป็นพนักงานขาย และได้รู้จักกับผู้หญิงคนหนึ่งที่นำของมาวางขายอารมณ์เก่ากำลังถูกทิ้ง เธอบอกฉันว่าข้าวของทั้งหมดของเธอเป็นชื่อของฮาวาลาซึ่งหายไป หลังจาก 103 ปีคุณยายของเธอเป็นชาวยิว เกิดและเติบโตในโปแลนด์ แต่ในปี 1938 เหตุการณ์ที่ไม่คาดคิดเกิดขึ้นเมื่อโปแลนด์เข้าสู่จุดเริ่มต้นของสงครามโลกครั้งที่ 2 เธอและครอบครัวของเธอถูกส่งไปยังค่ายกักกันนาซี

สมาชิกทุกคนยกเว้นเธอถูกฆ่าตายในขณะเดียวกันมีเพียงเธอและเพื่อนสาวสองสามคนที่หลบหนีและอพยพไปยังสเปนจนกระทั่งสิ้นสุดสงคราม ในระหว่างที่เธอหนีไปสเปนคุณย่าของเธอมีสิ่งของเพียงสามอย่างที่ต้องพกติดตัว สิ่งที่จะต้องดำเนินการรอบคือกล่องเย็บปักถักร้อย, ลำต้นและสิ่งที่สำคัญที่สุดที่ยายรักคือกล่องเก็บไวน์นี้

นายเควินเองฟังเรื่องตอนจบไม่ได้คิดอะไร เขาตัดสินใจซื้อบางอย่างในนั้น แน่นอนว่าพวกเขาโชคร้ายที่เลือกกล่องไวน์ด้วยเช่นกัน พนักงานขายบอกว่าคุณย่าเรียกกล่องนี้ว่ากล่องดีบุก มันเป็นกล่องที่ยายเก็บไว้ในห้องเย็บ และวางไว้บนที่สูงเพื่อป้องกันไม่ให้ผู้คนหยิบมันลงมา

คุณยายเตือนเธอเสมอว่ากล่องนี้ไม่เคยเปิดมาก่อน และบอกเธอว่าอย่าเปิดกล่องนี้อย่างแน่นอนจากนั้นเธอก็ถามคุณยายว่ามีอะไรอยู่ในกล่อง คุณยายตอบ Dybbuk และ Keselim ซึ่งเธอไม่เข้าใจว่ามันคืออะไร

และคุณยายยังกล่าวอีกว่าหากผู้ตายเสียชีวิตโปรดฟังกล่องนี้ในหลุมศพด้วยร่างกายของคุณ แต่เป็นเพราะธรรมเนียมของชาวยิวที่ไม่ทำตามคำขอของคุณยายที่ถูกปฏิเสธ เป็นผลให้กล่องนี้ยังคงอยู่

Soul Box

กล่องขังวิญญาณ
กล่องขังวิญญาณ

Kevin said that this happened in September 2001 in Portland, Oregon. He works as a salesman. And get to know a woman who brought things to sell. Old emotions are being discarded. She told me that all of her belongings were the names of Havala, which disappeared after 103 years. Her grandmother was Jewish. Born and raised in Poland, but in 1938, an unexpected incident occurred when Poland entered the beginning of World War 2. She and her family were sent to a Nazi concentration camp.

All the members except she were killed. At the same time, only she and a few girl friends escaped and emigrated to Spain until the end of the war. While she fled to Spain, her grandmother had only three things to carry with her. The thing that has to be carried around is the embroidery box, trunk, and the most important thing that Grandma loves is this wine storage box.

Mr Kevin, listening to the ending story, didn’t think anything. He decides to buy something in there. Of course, they are unlucky to choose a wine box as well. The salesperson said that Grandma called this box a tin box. It’s a box that Grandma kept in the sewing room. And put it on a high place to prevent people from picking it down.

Grandma always reminds her that this box has never been opened before. And told her not to open this box for sure. Then she asked Grandma what is in the box. Grandma replied Dybbuk and Keselim, which she didn’t understand what it was.

And Grandma also said that if the deceased died, please listen to this box in the grave with your body. But because of the Jewish custom of not following the rejected grandmother’s request As a result, this box remains.

ติดตามเรื่องต่อไปได้ ที่นี้

สาระและข้อมูลเพิ่มเติมหหาได้ที่  GooGle

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *